Instal·lacions

L'edifici

El Conservatori Elemental de Dansa està situat en ple centre de la ciutat d’Alcoi, al carrer de Joan Cantó, núm. 2. Les seues instal·lacions són compartides amb el Conservatori Professional de Música Joan Cantó.
L’edifici, més conegut com a “Casa d’Escaló”, va ser rehabilitat en la dècada dels anys 80 per a albergar el Conservatori de Música i Dansa.
Té una arquitectura singular d’estil modernista, del vessant Art Nouveau, dissenyada per Vicente Pascual Pastor (1906-1908).
Destaca el seu exterior pels carreus rústics, elements decoratius de forja, la vegetació esculpida, la porta i els miradors de ferro laminat, els balcons sinuosos i el coronament de l’edifici curvilini. A l’interior de l’edifici es poden apreciar la barana de ferro colat amb passamans de fusta tallada, pintures murals, ebenisteria (portes i mobles), capitells d’algeps, ceràmiques o lloses del terra de paviment hidràulic.

L’edifici consta de quatre plantes, a més d’una terrassa a l’àtic, i d’un jardí preciós.

Bailarinas con músicos en Alcoy
Aula para practicar ballet

Per a l'alumnat

L’alumnat disposa de 4 aules de dansa de 125m. quadrats, a més de l’aula de música, una xicoteta sala d’actes, vestidors amb armariets personals, banys, dutxes i una zona amb dispensadors d’aigua i màquines expenedores.

Biblioteca, fonoteca, videoteca: aquest és un espai dedicat a la lectura, estudi o consulta de qualsevol tema d’interés relacionat amb la Dansa.