Dansa Clàssica

Zapatillas de ballet

El ballet clàssic o dansa clàssica va nàixer en el segle XV durant el Renaixement italià en les noces aristocràtiques i arriba fins als nostres dies com a formació acadèmica gràcies al rei Lluís XIV de França, el qual funda la primera acadèmia de dansa en 1662, l’Académie Royale de Danse, on es podia adquirir una formació professional. I per tot això, l’art de practicar ballet forma part de la nostra història.

Està considerat que forma part de les Belles Arts, i afavoreix, a més de l’apreciació artística, el desenvolupament acadèmic físic i mental, i fa adquirir habilitats i capacitats que els brinden la possibilitat de realitzar actes cada vegada més complexos.

La seua pràctica a través de passos i posicions és considerada com un dels exercicis més complets, ja que requereix concentració i capacitat per a l’esforç com a actitud i forma de vida.

Al nostre Conservatori iniciem aquesta pràctica des dels 4 anys en els denominats Cursos Preelementals, on la seua formació està enfocada a la creativitat i iniciació a la tècnica. Posteriorment, es pot accedir als Ensenyaments Elementals, on es posen en pràctica les tècniques de l’escola VAGANOVA, bàsiques de la Dansa Clàssica, s’aprofundeix en el seu aprenentatge tècnic i coreogràfic, i s’inicia en la pràctica de les puntes com a element tradicional de les ballarines clàssiques. I, finalment, en els Cursos d’Ampliació d’Estudis poden especialitzar-se en la disciplina, ja siga per hobby o amb la intenció de continuar una formació reglada accedint als Ensenyaments Professionals.