Ensenyances Preelementals

Què són?

Els Cursos Preelementales inicien l’alumne/a en el món de la dansa a través de jocs didàctics, tot estimulant la psicomotricitat, les habilitats auditives, la coordinació, la memòria, la concentració, la postura i la flexibilitat.

Els introdueix en la comunicació artística des de l’expressió d’emocions, sentiments, pensaments, imatges i estats d’ànim, des de la diversió, l’entreteniment i el gaudi, a través de moviments rítmics amb el cos.

Bailarinas sentadas mirando hacia arriba
Bailarinas peques sentadas

A qui van dirigits?

A l’alumnat de 4 i 5 anys, que se l’inicia en la dansa i en l’expressió corporal, des dels moviments més instintius: saltar, córrer, asseure’s… tot coneixent l’espai, el ritme i la creació del moviment a través de la improvisació.

A l’alumnat de 6 i 7 anys, per als quals les classes estan enfocades a la creativitat i iniciació a la tècnica, se’ls ajuda a descobrir múltiples capacitats de moviment segons el seu estat evolutiu i el seu nivell de rendiment, i els porta al seu major potencial creatiu i energètic i els prepara al seu torn per a accedir als Ensenyaments Elementals de Dansa, els quals tenen caràcter oficial, als estudis elementals oficials de dansa (vegeu Ensenyaments Elementals)

Quin és l'objectiu?

Aconseguir que l’alumne adquirisca autonomia i identitat personal, que desenvolupe formes d’expressió creatives del seu cos i del seu pensament, que adquirisca consciència que viu en una societat per mitjà del treball en equip i que s’acoste sensiblement a l’art i a la cultura.

Com s’hi accedeix?

Per a accedir a aquests cursos serà necessària una inscripció en primera instància, si nos’està matriculat com a alumne/a del Conservatori. Una vegada s’és alumne/a oficial del Centre, s’accedeix directament d’un curs a un altre.

Quantes hores de classe setmanals tenen?

Cada curs té dues hores setmanals de classe, repartides en dos dies diferents.